divendres, 24 de juny del 2011

La Cuina de Divendres (24 de juny)









A partir d’avui inaugurem nova secció. Cada divendres proposarem un menú diferent per delectar els nostres sentits. Al cap i a la fi, la cuina és cultura!!!
Amanida de tomàquet i verat
Ingredients:
·         2 verats frescos
·         3 tomàquets
·         1 ceba
·         Oli d’oliva verge extra
·         Vinagre de Mòdena (opcional)
·         Sal
Netegem el verat i li llevem la pell i les espines (pots demanar a la peixateria que t’ho facin). Un cop neta la coem en aigua bullint amb sal (3-4 minuts). Retirem i deixem refredar. Tallem la ceba i el tomàquet en rodanxes i afegim a una safata amb el verat trossejat bastament. Tapem i desem al frigorífic 30 minuts. Un cop donat aquest cop de fred afegim la sal, l’oli i si ens agrada el vinagre de Mòdena. També podem jugar amb algun tipus d’oli aromàtic, com per exemple oli picant o d’herbes.
Fàcil i exquisit!!!
Bacallà fresc gratinat amb beixamel de mostassa
Ingredients (4 persones):
·         4 lloms de bacallà fresc
·         ½ litre de beixamel
·         Oli
·         Sal
Per a la beixamel:
·         ½ litre de llet
·         40 gr. de mantega  
·         40 gr. de farina de blat
·         Nou moscada
·         Mostassa a l’antiga
·         Sal
Per preparar la beixamel, posem la llet a escalfar en una cassola petita, En altre fonem la mantega a foc lent. Afegim la farina i deixem que cogui. Remenem bé i afegim la llet bullint, retirant la barreja del foc. Continuem remenant 4-5 minuts, i afegim un polsim de sal, una miqueta de nou moscada i dues cullerades petites de mostassa a l’antiga. Remenem tota la barreja i reservem.
D’altre banda, netegem el bacallà i l’eixuguem. Els posem en una safata pel forn i els salem. Ruixem amb una mica d’oli el bacallà, i afegim la beixamel. Introduïm la safata al forn pre-escalfat a 180 i gratinem 15 minuts.
Per els postres us proposem una amanida de síndria i meló tallats a taquets  i per acompanyar el dinar, ja que estem en temps de revetlles un bon cava de la terra.
Que vagi de gust!!!

1 comentari: