divendres, 8 de juliol de 2011

La Cuina de Divendres (8 de Juliol)

Canelons de Salmó Fumat i Albergínies


Ingredients:

·         8 llesques de salmó fumat

·         3 albergínies

·         1 llimona

·         Oli d’oliva

·         Sal i Pebre


Escaliveu al forn les albergínies. Deixeu-les refredar i peleu-les. Talleu-les en làmines i afegir sal. Deixeu-les reposar ½ hora perquè deixin anar l’excés d’aigua. Tritureu-les amb la batedora afegint un bon raig d’oli, pebre i el suc de mitja llimona fins aconseguir una pasta de textura molt suau. Poseu una bona cullerada d’aquesta pasta en cada llesca de salmó fumat i emboliqueu-la en forma de caneló.

Podeu decorar el plat amb una barreja d’enciams.





Fritura malaguenya



Ingredients:

·         8 llucets petits

·         8 seitons

·         8 rogers

·         300 gr. de xipirons

·         1 calamar gran

·         8 llagostins

·         1 llimona

·         Llet

·         Oli d’oliva

·         Farina de fregir peix

·         Sal



Netegem bé els peixos. Tallem el calamar en rodanxes. Salem els peixos i els ruixem amb llimona. En una font posem la llet i banyem els peixos durant ½ hora. Escorrem bé i enfarinem. En una paella posem una quantitat generosa d’oli i escalfem (l’oli ha d’estar ben calent). Fregim els peixos 2 minuts, començant pels llucets, els seitons, els rogers i a continuació els xipirons i el calamar, per acabar amb els llagostins, vigilant que no es refredi l’oli. Col·loquem el peix sobre un paper absorbent per eliminar l’excés d’oli i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada