divendres, 1 de juliol del 2011

La Cuina de Divendres (1 de Juliol)

Avui presentem un menú lleuger però intens. Com sempre recomanen la compra de proximitat que ens proporcionen els nostres mercats i botigues tradicionals. Espero que us agradi...



Sopa freda de poma al curri

Ingredients (4 Persones):

·         2 pomes Royal Gala

·         2 rovells d’ou

·         1 ceba

·         1 cullerada sopera de mantega

·         ½ got de nata líquida

·         1 litre de brou de verdures

·         1 cullerada sopera de curri

·         Sal i Pebre

Tallem la ceba i la sofregim amb la mantega fins que estigui daurada. Afegim la poma a trossets, el brou de verdures i el curri i ho portem a ebullició. Baixem el foc i ho deixem coure a foc lent 2o minuts. Batem els rovells d’ou amb la nata i incorporem. Salpebrem i passem per la batedora. Coem 7 minuts sense deixar de remoure i retirem del foc. Deixem que refredi i ho posem a la nevera al menys 3 hores.


Salmó en papillota

Ingredients (4 persones):

·         4 supremes de salmó

·         1 porro

·         1 ceba

·         1 pebrot vermell i 1 verd

·         1 pastanaga

·         1 carbassó

·         Sal i Pebre


Escalfem el forn a 180. Mentre s’escalfa, tallem les verdures en juliana. Preparem 4 trossos de paper d’alumini i repartim en ells les verdures. Salpebrem i posem un tall de salmó a cada ració. Salpebrem el salmó (només per dalt) i tanquem els paquetets amb un altre tros de paper d’alumini, assegurant-nos que quedi ben tancat. Col·loquem al forn entre 10 i 15 minuts. Obrim amb compte els paquetets i servim.

Nota: Podem utilitzar la combinació de verdures que més ens agradi. La papillota és una tècnica de cuina que es pot aplicar a qualsevol peix. El resultat sempre és espectacular.



Per els postres us proposem una deliciosa fruita de temporada com les cireres i per acompanyar el dinar, un vi blanc del Penedès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada