dimecres, 23 de novembre del 2011

El "Meravellós" a Chrétien de Troyes (2)


Elements del meravellós a El cavaller de la carreta



·         La llosa de la tomba de marbre. Lanzarote aixeca sense gaire esforç la llosa de la tomba de marbre que segons el monjo només podria ser aixecada per set homes amb totes les seves forces, després d’alliberar a la donzella del cavaller que la reclamava pel seu amor. No li cal cap lluita, doncs el pare del cavaller en veure a Lanzarote, aconsella i obliga al seu fill a renunciar a la donzella.

·         L’anell de Lanzarote que venç qualsevol encanteri. Després de creuar el Paso de las Rocas, Lanzarote i els seus acompanyants queden atrapats en el castell al costat del qual es lliura una gran batalla entre els habitants del país i la gent captiva de Logres. Lanzarote posseeix un anell regal d’una fada que l’havia criat en la seva infantessa, que al mirar la seva pedra anul·la qualsevol encanteri, però en utilitzar-ho se’n adona de que simplement estan atrapats sense cap màgia. En canvi, sí que és efectiu en creuar el Puente de la Espada, amb la visió dels lleons.

·         El Puente de la Espada. Després de lluitar contra un pervers cavaller i d’entregar-li el seu cap a la donzella que el reclamava, Lanzarote i els seus acompanyants arriben al pont, que consisteix en una espassa afilada clavada en dos troncs a cada vorera del riu.

·         El Puente bajo el Agua. Lanzarote surt a la recerca de Galván, després d’haver lluitat per segon cop contra Meleagante, que havia d’arribar al país del rei Baudemagus creuant el Puente bajo el Agua. Aquest es troba submergit, a igual distància del fons que de la superfície, i té només peu i mig d’amplada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada