divendres, 15 de juliol del 2011

Arròs "la que te dije"

Avui us proposem plat únic. Es tracta de la típica paella, però amb alguns tocs personals. Com veureu, el resultat és un plat exquisit, que a imatge de la famosa paella Parellada del Restaurant 7 Portes, ens permet gaudir dels sabors sense la incomoditat de tenir que embrutar-nos les mans per alliberar-los de les seves closques. Espero que us agradi.



Ingredients:

·         500 gr. d’arròs bomba

·         1 sípia fresca

·         1 calamar

·         150 gr. de gamba pelada

·         300 gr. de musclos de roca

·         150 gr. de “chirlas”

·         Peix variat

·         1 ceba

·         3 tomàquets madurs

·         2 alls

·         2 pebrots verds

·         1 fulla de llorer

·         Oli, Sal i Safrà

·         1 rajolí de Jack Daniel’s


Fem bullir el peix durant 20 minuts per aconseguir un bon fumet. Un cop ha bullit netegem les espines i triturem la carn del peix amb la batedora. Passem el fumet pel colador i reservem. Netegem succintament la sípia i el calamar i tallem a trossets, reservant la salsa de la sípia i descartant la tinta. En una cassola amb un dit d’aigua salada bullim els musclos i les “chirlas” durant 2 minuts amb una fulla de llorer. Traiem les closques i reservem el líquid. En una paella fem el sofregit amb la ceba, els tomàquets, els alls i els pebrots. Un minut abans d’acabar-lo incorporem el safrà.

En la paella gran fregim la sípia i el calamar fins que estiguin daurats i incorporem la salsa de la sípia sense deixar de remenar. Afegim les gambes pelades i al cap de dos minuts, un rajolí de Jack Daniel’s. Deixem que s’evapori l’alcohol i incorporem el sofregit i el líquid dels musclos amb el fumet (aproximadament 1,2 litres), rectificant de sal. Deixem bullir tot el conjunt a foc mitjà durant vint minuts i tirem l’arròs en forma de pluja, repartint-lo per tota la paella. Donem vida al foc durant cinc minuts i tornem a baixar-lo a mitja intensitat remenant l’arròs. Afegim els musclos i les “chirlas” sense closca, i deixem coure vuit o nou minuts més. Apaguem el foc i esperem cinc  minuts abans de servir.



Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada